Image Gallery Post

Gunung Aniji

Gunung Aniji :
Sateuacan tahun 1932 ( jaman pemberontakan )    aya hiji gunung tempat na para masyarakat ( desa linggamukti kiwari ) ngatur siasat kanggo gerakan grilia,pager betis sareng pager sisir di kawasan gunung pines atanapi mengger buntu . oge eta gunung dijanteunkeun hiji tempat kanggo panyumputan masyarakat dina waktos ngalawan kolonial oge pemberontak ( gorombolan katelahna )  . teu siang teu wengi eta gunung sok di anggo kegiatan atanapi aktifitas masyarakan kanggo bajoang .  tah di lamping gunung ( kaki gunung eta ) tinggal hiji tokoh wastana bah aniji kalih bojona ibu sari . anjeuna katelah jalmi nu elmu kanuragan tur kasomeahan sareng kabageran nana teu bireuk deui ti papada masyarakat pajuang . manteuna sok tangtos ngiring aub dina kagiatan pager betis/sisir sareng grilia oge elmu silatna janteun ajenan kanggo para pajuang . anjeuna oge jalmi nu sok merhatoskeun kana katuangan oge leueuteun kanggo para pajuang . teu kedah dipiwarang teukedah disuhungkeun . anjeuna nu sok langsung nyayogikeun  . sarupaning sampeu ,gedang ,lalawuhan oge cai nu sayogi di kebon anjeuna . teu hilap oge sakedik kedikeun anjeuna sok ngamalkeun seni bela diri pencak silatna ka para pajuang . sapeninggal anjeuna ti saatos tahun 1932 kanggo ngenang sareng pangajen ka abah aniji . nya eta gunung nu tadina namina menger buntu / gunung pines dinamian gunung aniji dugi ka kiwari . malah manteun bah aniji di makamkeun nana pas di kaki gunung aniji pisan . nu alhamdulillah dugi ka kiwari masih kajaga eta makam na . oge di gunung aniji seueur oge situs" peninggalan jaman kolonial sapertos makam" sareng goa" peninggalan jaman kolonial sareng gorombolan . malah mandar warga masyarakat desa linggamukti kiwari kantos mendakan mortir/granat di eta gunung . sareng salah sawios tokoh Masyarakat kp tabrik alm bapak oto . anjeuna kantos mendakan tina perjalanan nana bade angkat ka kebon tabuh 02:00 nu eta waktos teh dina emutan anjeuna sasangkian tos manjing ka waktos pajar da ku koneas na manjingna panon poe tos katinggal caang ku anjeuna . dina waktos eta anjeuna mendakan seueur pasukan nu ngganggo anggoan tentara jaman kapungkur sareng pirarayan nana katinggal sapertos urang deungeun ( walanda ) . nu nuju lari arangkat ka gunung aniji . di taros ku anjeuna ge teuaya anu ngawaler hiji oge bari rupi rarayna pias kacida . saur manteuna

Sumber :
- aki adang ( mantan pajuang jaman gorombolan )
- abah samon ( mantan gorombolan ) 
Nu Alhamdulillah dugi ka kiwari masih jumeneng 11 februari 2020